Ett scrappat kort...

Min makes farmor, Ella, fyller 85 år på lördag och jag fick en beställning av svärmor på ett grattiskort till henne.

Efter lite surfandes hittade jag ett alldeles fantastiskt kort inne på hÄnglar&stÄnglars blogg. Det var heffaklumpen som hade gjort ett där som jag tyckte var så fint. Det blev en ganska rejäl liftning, nästan en CASE.

Här är resultatet:
image15


Tusen tack Hanna/ fnyz för den supersöta filuren! :-)


Nytt från mig!

Har faktiskt lyckats knåpa ihop en ny Layout, hör och häpna!! ;-) Och det tog knappt en vecka dessutom att få den klar. Jag börjar nästan bli en snabbscrappare ;-)

Har en stooor bunt med foton här hemma, som bara väntar på att få bli scrappade. Så det var lika bra att tjuren vid hornen. Jag började med korten på min dotter och några ur hennes ena mammgrupp. japp ni läste rätt...ena mammagrupp. Tänker inte dra den historien just nu om varför vi är med i två st grupper, men men.

Där vi bodde förut, innan vi flyttade långt ut på vischan och blev av med bredband, så var traditionen att man klär ut sig (barnen då) på fettisdagen, ni vet...dagen då man äter semlor.
Sen går man runt i samhället och får godis o leksaker i butikerna. Det är nästan som att gå påskkärring, förutom att man får klä ut sig till precis vad man vill.Och dessutom kallas det för att man är Fettisdagsgubbe.

Nåväl, i 20 graders kyla klädde vi på oss och barnen för att gå en runda. Vi mammor var naturligtvis Inte utklädda, däremot var våra döttrar enormt söta.
Vi hade en "Pippi Långstrump", en "Dalmatiner", "Bamses farmor" och en "Prinsessa".
Självklart var det Ellen som var prinsessan ;-)

Eftersom jag inte frågat föräldrarn till de andra supersöta flickorna är deras ansikten
Här är LO:n

image14

Jag har använt mig av:
Papper / CS: Bazzil Cs ( Blå och röd), Bazzil scalloped, Basic Grey (Dasher)
Dekorationer: Fluid chalk (Charcoal), Scrappers floss (Karen Foster) Foam stamps-swirl (Heid Swapp), QK-bokstäver (Metro), Hålpunch
Penna: Sakura Soufflé
Journalingen är utskriven på datorn

Bidrag till Minneskattens majskiss...

Här är mitt bidrag till skissutmaningen på minneskattens blogg för maj månad.
Den handlar om att Ellen alltid vill stå bakom dammsugaren så fort den är igång, så att det blåser i ansiktet på henne. Jag vände lite på skissen så att placeringen av fotona skulle stämma in bättre.

Nu är det bara för Er att gå in på minneskattens blogg och rösta! :-)

image12

Jag har använt mig av:
Papper / Cs: Bazzil Cs, Urban Lily (mönstrat)
Dekortaioner: Knappar (Foof a´la), Bling-stenar (Heidi Swapp blingborders), Journal spots (Heidi Swapp), Scrappers floss (Karen Foster), Rub-ons (Minimarks A.C), Stickersbokstäver (Basic Grey)
Penna: Sakura Soufflé (vit), Faber-castell (svart)


//Åsa

Jag har blivit scrapliftad!

Jag tycker att det är så himla roligt att bli scrapliftad. Det känns för mig som om jag får en massa beröm för det jag gjort. Den som liftar mig har ju blivit inspirerad till att skapa utefter det jag har gjort först. Ni förstår nog hur jag menar.
Iaf så var det Hanna/ fnyz som denna gång blivit inspirerad av en Lo som jag gjort och gjorde då en egen tolkning. Dessutom handlade hennes Lo om min dotters 1-års dag :-) Kan det bli bättre ;-) Nu gäller det ju bara för mig att scrappa min dotters 1-års dag. Hanna hann ju före mig!

Här kommer först min Loimage10

Sen kommer Hannas/ fnyz tolkning
image11

Supersnygg blev den!!

Ha det!

Nytt utseende

Efter att ha surfat runt bland mina scrapvänners bloggar, upptäckte jag att jag lyckats med konsten att få exakt samma utseende/design på min blogg som Åsa/asamia. Eftersom jag känner henne så ville jag inte att våra båda bloggar skulle vara identiska. Vi heter ju dessutom lika o har nästan lika alias ;-) Det får räcka ;-)
Så efter mycket trixandes så börjar min blogg att få det utseende som jag önskar. Lite småjusteringar kommer sannolikt att göras inom kort.
Jag är iaf nöjd med färger o upplägg och det hoppas jag att ni oxå ska vara :-)

Kram på er!

Alster till tävlingen med stort T

Eftersom denna blogg är tänkt att bli min scrapblogg (till störst del iaf) så bör jag väl lägga ut några av mina alster oxå ;-)
Eftersom den svenska scrapbookingtidningen " Scrapbooking m.m.) inte hört av sig över att de vill publicera några av mina alster som jag tävlade med i om att bli svenska scrapbookingmästare 2007, så lägger jag ut dessa här. Jag vill ju visa vad det var jag gjorde till den tävlingen.

Man skulle göra 6 nyproducerade Lo:s och sen skulle man även skicka med den Lo som man var mest nöjd med.
Nu var ju slutdatumet satt till den 31 januari så för mig känns det som om jag haft dess layouter i en hel evighet. Men för Er är de ju alldeles nya ;-)
Vissa av dessa känner jag bara "att hur kunde jag göra något sådant!?!" Är inte alls nöjd med vissa, men så utvecklas man ju oxå precis hela tiden när det gäller scrapbooking. Sen går det ju mode och trender oxå o smaken har konstigt nog förändrats, iaf hos mig.
Nåväl här kommer så de 7 layouter jag valde att skicka in...

"Min bästa layout oavsett motiv och tema"
image1

"Layout med fokus på text"
image2

"Layout med fokus på foto"
image3

"En kreativ layout"
image4


"Layout med en ny trend" Har skrivit ut journalingen på OH-plast samt använt mig av akrylfärg o bling-bling.
image5

"Layout med min favoritteknik" Jag har rivit o chalkat kanterna samt sytt med symaskin för att få en gammal o sliten look.
image6

"Layout med tema årstid"
image9

Välkommen till min nya blogg!

Vad roligt att just DU har hittat hit :-)
Här kommer jag att ventliera mina tankar o funderingar kring det mesta. Men främst kommer jag att använda denna blogg till att visa er mina scrapalster.

Vem är jag då??
Jo jag är asali, i alla fall i scrapvärlden ;-). Annars heter jag Åsa o bor med min familj (bestående av make o dotter) på vischan. Jag har scrappat "på riktigt" sen januari 2006. Gjorde några tafflande försök under våren 2005 oxå, men det albumet visar jag enbart för mina trognaste vänner :-D

Jag har levt i 2 månader utan bredband nu, efter att haft bredband i 5 år. Lovade mig själv att så fort vi fick bredband igen så skulle jag "bli med blogg". Så äntligen idag kom det efterlängtade brevet med posten där det stod att NU, nu så var det färdigt att koppla upp sig. Sagt o gjort...nu är jag här ;-)


RSS 2.0